LivetErNu © 2007 • Anja Nørbæk Sørensen • Mobil: 51 25 06 01

 

 

"Depression er når du er ked af det og nedtrykt. Plus noget der skete i 1930"
Børnecitat

"Dem der taber er dem der ikke ser verden som den er, men som er bundet af fortiden eller fanget af sentimentale drømme"

 

 

Hvad gør jeg?

 

Jeg tager dig som du er og respekterer din måde at leve dit liv på.

 

Jeg er uddannet gestaltterapeut med speciale indenfor sorg og krise, og har derudover særlig erfaring med mor/datter-forholdet.

 

Gestaltterapi

Man siger generelt at gestaltterapi er en oplevelsesorienteret psykoterapi, der tager udgangspunkt i det enkelte menneskes oplevelse af sig selv og verden. Det vil sige at det ikke er mig som terapeut der går ind og bedømmer om du har det på den ene eller den anden måde. Det er din oplevelse der er vigtig. Det jeg kan fortælle dig er hvordan det virker på mig at du gør og siger som du gør.

 

Mange mennesker kommer til en terapeut fordi de har problemer eller besværligheder i forhold til andre. Og det er en af grundene til at gestaltterapi virker. Forstået på den måde at det der sker i dit forhold til andre mennesker – det sker også i forholdet mellem dig og mig; mellem dig som klient og mig som terapeut. Sammen med mig har du en unik mulighed for at blive spejlet på en ærlig og ikke-dømmende måde. Jeg vil fortælle dig hvad det gør ved mig at du siger og handler som du gør – i vores relation. Jeg vil også gøre dig opmærksom på hvis der er uoverensstemmelse mellem det du siger og det du gør – hvis du f.eks. smiler mens du siger at du er ked af det. Så kan vi sammen kigge på hvordan det mon kan være. Måske har du lært at det ikke er ok at være ked af det. At du kun er ok hvis du smiler og er glad. Eller måske er det uvant for dig at fortælle andre om hvordan du i virkeligheden har det og føler dig lidt pinligt til mode. Ligegyldigt hvad er det vigtigt at du får en indsigt i hvad du gør og ikke gør. Hvordan du hindrer dig selv i at få det du har brug for. Hvordan du hindrer dig selv i at være glad og tilfreds.

 

Din rolle

Det er vigtigt, at det er dig selv, der laver arbejdet med, og tager ansvaret for dit terapiforløb. Det er dig selv, der når frem til nye indsigter i forhold til dine problemer. Min spørgen ind er en hjælp til selvhjælp. Det er kun dig, der ved, hvad der er rigtigt for dig, og hvad du evt. skal gøre. Det er derfor også sjældent at jeg giver gode råd, for det er dig der ved bedst.

 

Gestaltterapi er helende. Efter et intensivt forløb kan det ske at folk føler de svæver over jorden fordi der er blevet vendt op og ned på nogle ting. Mest almindeligt er det dog at et terapiforløb langsomt, men sikkert, flytter ved nogle vaner og tillærte mønstre, som på den ene eller anden måde hindrer dig i at være tilfreds i dit liv.

 

Gestaltterapi kan både bruges til personlig udvikling og til behandling af akutte kriser. Man kan arbejde med uløste situationer fra fortiden, med nutidige aktuelle problemstillinger eller med mål, man har sat sig for at nå i fremtiden.

 

I længden er det udmattende at kæmpe mod fortiden for at holde den borte. Og så er det på tide at få hjælp. Gestaltterapi er en sådan hjælp.

 

 

Kontakt:

51 25 06 01